Wednesday, 16 April 2014

Fuck...


It hurts.

Post-Traumatic

Bayangkan diri kamu adalah pokok dan semua orang yang ada disekeliling kamu adalah daun-daun. Those leaves are hanging onto you like nobody's business but when the wind comes blowing, they fall. 

Mereka akan tinggalkan kamu, mungkin esok atau lusa, maybe a few minutes from now without you realizing it. 

But hey, who gives a fuck? It is just a tree. 

Friday, 4 April 2014

Etre

It was a normal day for me. Habiskan masa dengan keluarga dan memujuk diri daripada kecelakaan emosi akibat daripada intoksikasi. Tak, aku tak mabuk. Hati aku yang mabuk. And it was left by the curbside, untuk dipijak mereka yang lalu-lalang dalam hidup aku. It is hard but I am a man, "hard" is something that I am accustomed to.

Hari mendung... As the wind blows, aku boleh lihat daun-daun jatuh menyentuh jalan. It was epic I tell you.

Ayah aku menayapa dari belakang. He is now retired and he seems happy. Sebelum aku sibuk melihat apa yang terjadi dengan daun-daun yang gugur seperti emosi aku yang runtuh perlaha -lahan, I was out with him. We were standing together under the rain outside the house. Retirement made him more carefree than he was before. Yes, that's my dad.

Dia kata pada aku: "makanan dah siap, jom makan".

Aku pandang dan tanya sambil dia duduk di mrja makan: "what fish is that?".

Dia balas: "ikan susu, tak pernah try. Ikan ni liat sikit macam tayar".

Aku ketawa kecil.

This is the man who went through the hardship selflessly to raise my brothers and I. Daripada dia aku belajar banyak benda termasuk berapa banyak kamu perlu berkorban untuk orang yang kamu sayang.

According to him, if you love someone you must be prepared to sacrifice. Korban selagi boleh, gadai nyawa kalau perlu. Because life is too short for us to waste neglecting our loved ones.

Dia sambung: "Ayah dengar ikan ni cina selalu bust ubat untuk baikkan luka dalaman".

Aku pandang dia dan dia sambung.

"Ikan ni elok untuk kau, ayah tau kau tengah patah hati he he he".

Aku senyum.



Tuesday, 25 February 2014

Che Guevara dan haiwan politik lain

Bayangkan kehidupan kita seperti dalam buku Animal Farm oleh George Orwell. Tolak ketepi manusia, tiada manusia dalam cerita ini. Kita semua haiwan. Mungkin kamu seekor anjing dan aku seekor kucing yang comel not to mention always horny but that is another story.

We are led by a boar, an old boar who has power, a visionary, has the capability to influence and obviously a political animal. 

Jadi ada seekor babi yang memerintah...

Haiwan lain menjadi pengikut babi yang memerintah. 

What is the conclusion?

Well I am a muslim cat dan babi itu haram.

So what do we have to do?

Viva la revolution!

Friday, 21 February 2014

Time Stops and Heart Starts Speaking

It was a Sunday afternoon.

Aku duduk dengan seorang kawan di kawasan Bukit Bintang. A 60 year old chap who insisted that I call him by his name without his designation as a "Dr". He is Russian by the way.

Kami duduk, berbual tentang arms race secara global dan setuju bahawa this whole fucking race, isn't real yet. It is being portrayed that way to create awareness to trigger the real arms race. Of course, in a negative way.

Aku cuba yakinkan dia untuk ada akaun twitter. Yes that little annoying bird that people claim to block them from socializing in the outside world. I was in that position, for a brief moment. Lepas tu aku dan dia senyap dan termenung. Dia kata tiba-tiba "maybe I should venture more into technology!". Aku balas "you should! Your name is all over twitter".

Kami mula berbual tentang perkara peribadi and he asked me about my girlfriend. Yes, that female creature who I love and it gives me heartache if she doesn't talk to me after an argument.

"How long have you been with this girl? I bet she is a great person knowing that you are attracted to her".

Aku balas "She is indeed! A perfect girl for me".

"Are you planning on marrying her?" dia kata sambil aku tunjukkan gambar-gambar girlfriend.

"Yes I am".

Dia sambung "I can see why, she is beautiful, a real Asian flavour I say", sambil ketawa kecil.

"Since you are thinking of marrying her, I bet she is thinking of you as well".

Dalam hati aku berkata,

"She better, because I have been in love with her for 9 fucking years".